Posted by : Unknown вторник, 8 октомври 2013 г.

Вчера купих от магазин една от готовите супи с броколи на известна марка супи,докато я приготвях видях на опаковката,че пише в съдържанието освен стандартните съставки,че може да се открият остатъци от пиле,яйца и дори риба.Интересно ми е какъв е контрола над производството на тези продукти,щом в тях можеш да откриеш всякакви "вкусотии",направо е скандално колко малко се държи на качеството и контрола на храните,но това е реалността в родната ни България.Та реших,че днес ще си приготвя,вкусна и истинска крем супа,в която знам какво има!!!Рецептата е моя измислица,но стана много вкусна и държа да подчертая пълна с витамини!!! Времето за приготвяне е около 1 час.

Крем супа "Витамина"

Продукти:
5-7средно големи картофа
5-6моркова
1 глава лук
3-5 червени чушки
250гр гъби
половин връзка магданоз
100мл прясно мляко
1/3 пакетче краве масло

Почистете,измийте и нарежете на едро,картофите,морковите,чушките,лука и гъбите.В средно голяма тенджера сипете 1,5 литра вода и добавете зеленчуците,подсолете с щипка сол и малко"Вегета" или подправка по ваш вкус.Варете продуктите около 20-30 минути,проверете морковите когато те са добре сварени,значи всичко е ок.Свалете от котлона,пасирайте добре с пасатор и добавете прясното мляко, маслото и нарязания на ситно магданоз.Разбъркайте добре и върнете на котлона за 5 минути.Готово!!!
Можете да поднесете с готови крутони по желание.Аз си правя пържени залчета,в тиган разтопявам малко масло и добавям хлебните залчета,запичам докато леко се зачервят и готово.Ако се налага да приготвите по-голямо количество,просто не забравяйте преди всяка порция хлебни късчета да намазвате тигана с масълце,много ароматни стават!
Да ви е сладко!!!


Супата е перфектна храна и за бебета вместо купешките пюрета можете да нахраните бебчо с вкусна и полезна крем супа,но в този случай пасирайте и магданоза!!!

{ 1 коментара... read them below or add one }

  1. Браво. Но ако ми позволите един съвет-сложете около150гр. Сирене да се вари заедно със зеленчуците. Ще се получи убийствена супа. Имам един въпрос към вашите Вас и Вашите приятели: Знае ли някой какво е ,,асчак,, и как се приготвя?

    ОтговорИзтриване

Напишете коментара си тук

- Copyright © moetoparty - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -