Posted by : Unknown вторник, 10 септември 2013 г.


Натуралните масла трябва да присъстват в дома на всяка жена,те са основните ни помощници в грижата за косата. Те са една нежна и натурална грижа с много ползи като хидратация и защита от цъфтене,подхранване на скалпа и защита,уплътняване на косъма и много други.Могат да бъдат категоризирани по много начини,но за тази статия ще ти ги разделим на две групи: проникващи (които имат способността да влязат в косъма) и покриващи (не проникват в косъма,а създават защитен филм).
В първата категория са:

1. Кокосово масло -Едно от най- силно препоръчваните масла за грижа за косата.То действа на косъма от вътре навън  има способността да подхранва и хидратира,леко е и не омазнява ,предотвратява появата на пърхот и е отлично за масажиране на скалпа. 

2. Olive Oil(Зехтин) - също прониква в косъма. Основните му предимства включват уплътняване, намаляване на цъфтящи краища, укрепване на косата от вътре на вън, и подхранване. Маслиновото масло може да се добави в готовата ви маска за защита на косата , или да се използва преди шампоана.

3. Масло от авокадо - Състои се от полезни хранителни вещества като витамин А, Е и D, белтъчини, мед, магнезий, желязо, фолиева киселина и аминокиселини. Всички тези хранителни вещества са от съществено значение за растежа на косата и здравето, а също така спомага за задържане на влагата в косъма. 

Във втората категория са:

4. Рициново масло - това е тежко масло, което е един от най-добрите уплътнители, заради неговата структура. То придава сила и издръжливост, насърчава растежа на косата и овлажнява.При редовна употреба косъма става по-дебел и гладък.

5.Масло от гроздови семена - използва се за подхранване на скалпа, предотвратяване появата пърхот, съдържа витамин Е и Linoleic Acid и може да се използва като естествено  защитно средство срещу вредите от сешоара и пресата.

6. Масло от жожоба-структурата на маслото от жожоба е най-близо до тази на себума, който се произвежда естествено от кожата на главата. Това прави маслото перфектно за  подхранване на скалпа. Като бонус,има антибактериални свойства.

Използвайте маслата според нуждите ви ,редувайте ги.Много скоро ще усетите разликата и ще се радвате на здрава и красива коса!ENJOY

{ 1 коментара... read them below or add one }

Напишете коментара си тук

- Copyright © moetoparty - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -